• Current

Latest From JHEPA

Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) mula beroperasi pada 2 Jun 1997. Jabatan ini terletak di Blok A, Kampus Sultan Abdul Jalil Shah, UPSI.

Pada April 2013, Kompleks Pelajar di Kampus Sultan Abdul Jalil Shah, Proton City telah dibuka dan menempatkan Bahagian Pembangunan Sahsiah Pelajar yang menguruskan aktiviti pelajar dan badan pelajar.

JHEPA bertanggungjawab merancang, menyedia dan melaksanakan aktiviti pembangunan pelajar dan perkhidmatan yang berkualiti dalam menuju kebitaraan. JHEPA juga diamanahkan untuk mewujudkan suasana dan persekitaran berasaskan nilai-nilai murni kemanusiaan, hormat menghormati, kesopanan, keselesaan dalam layanan yang diberikan serta peka dan responsif terhadap keperluan pelanggan, khususnya kesejahteraan kebajikan dan disiplin pelajar.